- Recept
Gräddig portabellopasta med köttfärs

Gräddig portabellopasta med köttfärs
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 februari 2025
Spagetti med köttfärs är en vardagssrätt att räkna med. För att göra köttfärssåsen lite mer spännande har vi adderat portabellosvamp. Med grädde, lök, salt och peppar är detta en len och mättande rätt som garanterat går hem hos hela familjen.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port spaghetti eller bavette
- 200 g portabellosvamp
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 500 g nötfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk torkad timjan
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 msk japansk soja
- 1/2 msk majsstärkelse
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 1 citron
- 1 msk olivolja
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Ansa och skär portabellon i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Stek svamp och lök i hälften av oljan i en stekpanna några minuter, lyft upp på en tallrik.Steg 3
Stek färsen i samma panna i resten av oljan och pressa i vitlök och krydda med timjan, salt och peppar. Lägg tillbaka svamp och lök i stekpannan.Steg 4
Blanda grädde, mjölk, soja och majsstärkelse och häll i pannan, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.Steg 5
Strimla zucchinin tunt med en potatisskalare och blanda strimlorna med pressad citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar.Steg 6
Servera pastan med sås och zucchinisallad.