Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 25,00 kr
Bao buns med räkor

Bao buns med räkor

Av ICA Köket
Publicerat den 21 mars 2024
Fluffiga baobröd fyllda med räkor och gurktärningar smaksatta med sesam, lime och vitlök samt krispig sallad. Toppa med chilimajonnäs, rostad lök och koriander. Så otroligt god middag som du lagar på under 30 minuter.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 280 g handskalade räkor i lake
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 salladslökar
  • 1 lime
  • 1 hjärtsalladshuvud
  • 12 steam buns
  • 1 dl rostad lök
  • 1½ dl srirachamayo
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Steg 1

    Räksallad: Häll av räkorna i en sil.
  2. Steg 2

    Dela gurkan och skrapa bort kärnorna. Skär gurkan i ca ½ cm stora tärningar.
  3. Steg 3

    Skala och riv vitlöksklyftan. Ansa och skiva salladslöken fint på snedden.
  4. Steg 4

    Blanda gurka, vitlök, salladslök och räkor med sesamolja och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Till servering: Ansa och strimla salladen.
  6. Steg 6

    Tillaga steam buns enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Steg 7

    Fyll steam buns med hjärtsallad och räksallad. Toppa med rostad lök, srirachamajonnäs och koriander.