
Clarias med teriyakisås och syrlig gurksallad
Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 maj 2025
Clarias är en sötvattensfisk som är fast i köttet och påminner lite om ljus kött. Den tål att kryddas, så smaka dig gärna fram. En spännande rätt som här serveras tillsammans med teriyakimarinad, ris och en god gurksallad.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 portioner ris
- 500 g fiskfilé (gärna Clarias)
- 2 tsk olja
- 150 ml teriyakimarinad
- 1 gurka
- 1 förp böngroddar (à 180 g)
- 1 lime
- 2 tsk olja (gärna sesamolja)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Krydda fisken med salt och peppar och stek den i oljan i en stekpanna.Steg 4
Lägg upp fisken i en ugnsform och häll över teriyakimarinaden. Sätt in formen i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 65°C, 10-12 minuter.Steg 5
Gurksallad: Skär gurkan i stora tärningar. Blanda gurkan med böngroddarna. Pressa över saft från limen och ringla i oljan. Krydda med salt och peppar och blanda.Steg 6
Servera fisken i såsen med ris och gurksallad.