- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasse-recept
Enkel köttfärslimpa med tomat och rostad lök
Enkel köttfärslimpa med tomat och rostad lök
Av ICAs matkasse
Publicerat den 12 juli 2019
Köttfärslimpa är bekväm middagsmat som sköter sig själv i ugnen och i det här enkla receptet så smaksätt blandfärsen med tomatpesto och rostad lök. Minsta möjliga tillagningstid och goda smaker. Bättre kan det väl inte bli? Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 500 g blandfärs
- 1 dl tomatpesto
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 0.5 cosmopolitansallad
- 1.5 dl rostad lök
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225˚C.Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Blanda köttfärsen med den rostade löken och hälften av peston. Tryck ut färsen i två smala och platta köttfärslimpor (för 4 port) i en liten ugnsform.Steg 4
Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter eller tills färsen har en innertemperatur på 70˚C.Steg 5
Koka upp grädden med resten av peston. Smaka av med salt och peppar (späd eventuellt med lite mjölk).Steg 6
Dela salladen.Steg 7
Servera köttfärslimpan med potatis och sallad.