
Halloweenkladdkaka
Av ICA Köket
Publicerat den 23 september 2021
Halloweenkladdkaka som är riktigt god och lagom läskig med ett spindelnät på kladdkakan. Spindelnätet görs av smälta marshmallows och ger dig den perfekta halloweenkänslan.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 75 g marshmallows (75 g marshmallows motsvarar ca 10 st stora marshmallows)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.Steg 3
Smält smöret i kastrull, låt det svalna något.Steg 4
Vispa ihop ägg och socker med en handvisp (använd inte elvisp).Steg 5
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningen.Steg 6
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll smeten i formen.Steg 7
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter (öka eller minska tiden, beroende på hur kladdig du vill ha kakan).Steg 8
Ta ut kladdkakan och låt den svalna.Steg 9
Lägg marshmallows i en bunke, som tål mikrovågsugn, och värm på högsta effekt i 20-sekundersintervaller. När de smält, rör om.Steg 10
Låt svalna i några minuter, så att du inte bränner dig. Dra ut långa strängar mellan fingrarna och fäst på tallriken/tårtfatet tvärsöver. Upprepa tills tårtan är täckt av ett spindelnät.