- Recept
- Alla samlingar
- Pastarecept
Pasta med makrill i tomatsås
Pasta med makrill i tomatsås
Av Buffé
Publicerat den 12 februari 2024
Har du makrill på burk i skafferiet? Släng ihop denna enkla pasta med vitlök, chili, kapris och citron som blandas med makrill i tomatsås och toppas med riven parmesan!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- ½ tsk chiliflakes
- 1 msk finrivet citronskal
- 3 msk hackad kapris
- 2 förp makrillfilé i tomatsås (à 125 g)
- 400 g spaghetti
- 1 dl finhackad persilja
- finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan några minuter i en stekpanna. Tillsätt chiliflakes, citronskal och kapris och fräs ytterligare några minuter.Steg 2
Bryt makrillen i bitar och lägg ner tillsammans med tomatsåsen.Steg 3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port). Tillsätt pastan, kokvattnet och persiljan i stekpannan och blanda. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Till servering: Toppa med riven parmesan och servera med citronklyftor.