- Recept
- Pizzarecept
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Av Buffé
Publicerat den 19 november 2018
Ett smördegsflarn som är lika enkelt att göra som det är tjusigt och gott! Perfekt som snittar till glöggfesten eller middagsbjudningen. Smördegen toppas med ricotta, päron, ädelost, grönkål och valnötter.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
- 125 g ricottaost
- 1 fast päron t.ex. Conference
- 100 g ädelost
- ca 50 g skuren grönkål
- ½ msk olivolja
- 1 dl grovhackade valnötter
- 1 msk flytande honung
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Bred på ricottan. Skiva päronet tunt och fördela över. Smula över ädelosten och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.Steg 3
Blanda grönkålen med oljan. Ta ut flarnet och strö på grönkål och valnötter.Steg 4
Ställ in i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ringla över honungen och skär upp i bitar.