
Stekt sej med krassesås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 maj 2025
I den här rätten är det såsen som har huvudrollen. Kanske är krassesås ingenting man ens hört talas om tidigare, men efter den här veckan tror vi den kommer bli känd eftersom den är supersmarrig. Perfekt tillbehör till smörstekt sej och kokt potatis.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 dl mjölk
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 förp krasse (à 100 g)
- ca 600 g sejfilé
- 1/2 msk smör
- 1 förp snackgurka eller vanlig gurka (à 250 g)
Gör så här
Steg 1
Koka potatisen.Steg 2
Krassesås: Häll mjölk och matlagningsgrädde i en kastrull. Smula i buljongtärningen och sjud i 3 minuter.Steg 3
Klipp krassen och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Stek fisken i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.Steg 5
Skär gurkan i långa tunna skivor.Steg 6
Servera fisken med potatis, gurka och sås.