Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Tonkatsu, japansk schnitzel med kålsallad och ris

Tonkatsu, japansk schnitzel

Av Buffé
Publicerat den 11 oktober 2024
Tonkatsu är typisk japansk mat där panerad schnitzel serveras med tonkatsusås, ris och en krispig kålsallad. En ljuvligt god rätt som älskas av hela familjen!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 dl ketchup
  • 2 msk worcestershiresås
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk honung
  • 1 st finriven vitlöksklyfta
  • 4 portioner ris
  • 300 g spetskål
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 4 skivor benfri fläskkarré eller skinkinnanlår (à 150 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • 2 st uppvispade ägg
  • 3 dl panko
  • 1/2 dl neutral olja till stekning
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl majonnäs

Gör så här

9 steg

Tonkatsusås

  1. Steg 1

    Rör ihop ketchup, worcestershiresås, 2 msk japansk soja (för fyra portioner), honung och finriven vitlöksklyfta.

Ris

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Kålsallad

  1. Steg 1

    Strimla kålen fint.
  2. Steg 2

    Blanda kålen med 1 msk japansk soja (för fyra portioner), sesamolja och ris- eller vitvinsvinäger.

Schnitzel

  1. Steg 1

    Banka ut köttet till ca ½ cm tunna skivor. Blanda mjöl och salt. Vänd skivorna först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
  2. Steg 2

    Stek gyllene i rikligt med olja ca 3 minuter per sida.
  3. Steg 3

    Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna.
  4. Steg 4

    Ringla tonkatsusås över schnitzeln. Toppa med sesamfrön.
  5. Steg 5

    Servera direkt med kokt ris, kålsallad och majonnäs.