Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 150,00 kr
  • Recept
  • Proteinbollar salted caramel

Proteinbollar salted caramel

Proteinbollar salted caramel

Av ICA Köket
Publicerat den 24 juli 2024
Sväng ihop proteinbollar med smak av salt karamell. Med mixade solrosfrön och jordnötssmör i smeten får de en härligt nötig smak, vilket förstärks av att du rullar bollarna i hackade nötter. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
30Portioner

Ingredienser

  • 2½ dl solroskärnor
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk sötströ
  • 1 förp proteinpudding med smak av salted caramel (à 200 g)
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1½ dl hackade nötter (exempelvis hasselnötter, cashewnötter, mandel, pistagenötter)

Gör så här

  1. Steg 1

    Mixa solroskärnorna fint i en matberedare. Tillsätt havregryn, sötströ, proteinpudding och jordnötssmör.
  2. Steg 2

    Mixa ihop till en smet. Låt smeten svälla i kylen i ca 10 minuter.
  3. Steg 3

    Topping: Hacka nötterna.
  4. Steg 4

    Rulla bollar av smeten och rulla dem i de hackade nötterna. Förvaras i kylen.