Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Falska Wallenbergare

Falska Wallenbergare

Av Buffé
Publicerat den 20 september 1999
Falska Wallenbergare lagar du på fläskfärs. De går snabbt att tillaga och blir extra smakrika när du blandar dijonsenap i färsen. Servera Wallenbergarna med lent potatismos, krispiga gröna ärtor och lingonsylt.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1,2 kg mjölig potatis
  • 2½ dl mjölk
  • 500 g hushållsfärs
  • 3⁄4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 50 g smält smör
  • 2 dl lingonsylt

Gör så här

8 steg

Potatismos

  1. Steg 1

    Skala, dela och koka potatisen.
  2. Steg 2

    Häll av potatisen när den är klar och mixa sönder den med elvisp. Tillsätt mjölk och 2 msk smör och smaka av med salt och peppar. Håll moset varmt.

Biffar

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 150°C.
  2. Steg 2

    Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla. Blanda färs, salt och peppar ordentligt i en bunke till färsen blir riktigt fast (gärna med elvisp). Tillsätt äggulor och senap, blanda tills färsen blir fast. Tillsätt lite grädde i taget och vispa ihop. Vispa tills det gått ihop ordentligt, smeten ska vara lös.
  3. Steg 3

    Forma till 4 stycken biffar med blöta händer så smeten inte fastnar i händerna. Gör en biff i taget och vänd direkt i ströbröd. Lägg biffarna på en skärbräda eller ett fat.
  4. Steg 4

    Stek biffarna i smör på medelvärme tills då får en gyllene färg och lägg därefter över i en ugnsform och sätt in i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills biffarna har en innertemperatur på 72°C.

Tillbehör

  1. Steg 1

    Värm ärtorna enligt anvisning på förpackningen och smält 50 g smör.
  2. Steg 2

    Servera de falska Wallenbergarna med mos och alla tillbehör.