Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Lax i ugn med teriyaki

Lax i ugn med teriyaki

Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 september 2019
Lax i ugn sköter sig nästan själv och blir väldigt saftig och god. Här får en teriyakimarinad stå för smaken samt härliga sesamfrön. De gör ju att maten ser så mycket godare ut, eller hur? Servera med ris och haricots verts, och kanske äter du rätten med pinnar!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 150 ml teriyakimarinad
  • 2 msk sesamfrö
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina laxen.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 175°C.
  3. Steg 3

    Lägg laxen i en ugnsform och häll 1/2 msk teriyakisås över varje bit lax. Strö över sesamfröna.
  4. Steg 4

    Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.  
  5. Steg 5

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Steg 6

    Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Steg 7

    Servera laxen med ris, bönor och resten av teriyakimarinaden.