
Bucatini med morotssås, hasselnötter och bönor
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 februari 2025
Har ni testat morotssås till pasta? Om inte så är ni in for a treat! Sötman från morötterna balanserar upp den salta och syrliga fetaosten i den här rätten. Det blir en perfekt kombo med de rostade hasselnötterna och salladslöken som topping.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 3 morötter (à ca 100 g)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olja
- 2 dl smetana
- 1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
- 1 förp marinerade kronärtskockor (à 190 g)
- 150 g fetaost
- 4 port pasta (gärna bucatini)
- 1 dl hasselnötter, gärna rostade
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 65 g mâchesallad
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Morotssås: Riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skala och hacka lök och vitlök.Steg 3
Fräs morötter och lökhacket i oljan i en kastrull. Rör i smetana och 2 dl vatten och koka tills morötterna är mjuka, ca 5 minuter. Mixa såsen någon minut med en stavmixer.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Morotssås: Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil tillsammans med kronärtskockorna. Smula fetaosten. Vänd ner fetaost, kronärtskockor och bönor i såsen. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Grovhacka nötterna. Ansa och skiva salladslöken.Steg 7
Blanda pastan med såsen och servera med salladslök, nötter och mâchesallad.