- Recept
Linslasagne med ajvar och aubergine
Linslasagne med ajvar och aubergine
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 oktober 2024
En krämig linslasagne värmer gott. Här gör du den med aubergine, gröna linser, ajvar relish och vitlöksklyftor vilket ger en väldigt smakrik linslasagne. Toppa den med tomater som blir härligt tillagade i ugnen. Krispsalladen adderar grönska till rätten. Smaklig måltid!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
- 1 aubergine (ca 300 g)
- 3 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 dl mjölk
- 1 1/2 dl stark ajvar relish
- 1/2 förp lasagneplattor (1/2 förp motsvarar 12 st plattor)
- 1 förp plommontomater (à 500 g)
- 2 dl riven ost
- 1 krispsallad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 3
Skär auberginen i små tärningar. Fräs auberginen i omgångar i oljan och pressa i vitlöken. Salta och peppra.Steg 4
Häll linser och pastasås i pannan och låt det bli varmt.Steg 5
Blanda lätt crème fraiche, mjölk och ajvar.Steg 6
Varva lasagneplattorna med crème fraicheblandningen och lins- och tomatsåsen i en ugnssäker form, avsluta med ett lager sås.Steg 7
Skiva tomaterna och lägg på några skivor (spara resten till salladen). Toppa med osten.Steg 8
Tillaga lasagnen mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen, ca 25 minuter.Steg 9
Skär salladen i bitar och blanda med tomaterna.Steg 10
Servera lasagnen med salladen.