Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen ?.
Vegocurry med blomkål

Vegocurry med blomkål

Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
En härlig och supergod curry som snabbt kokas ihop i en stor gryta. Currypasta ger en djup smak åt grytan och färsk blomkål gör den fräsch och matig. Det är ingen konst att laga ovo-vegetariskt om det är så här gott!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ca 800 g blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 port äggnudlar
  • 200 g sockerärtor

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina sockerärtorna om frysta används.
  2. Steg 2

    Skala och skiva löken. Skär blomkålen i mindre bitar. Fräs lök och blomkål i olivoljan i en stor gryta. Rör ner currypastan och fräs ytterligare någon minut.
  3. Steg 3

    Häll i kokosmjölk, 2 dl vatten och smulad buljongtärning. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Steg 5

    Strimla sockerärtorna.
  6. Steg 6

    Servera curryn med nudlar och sockerärtor.