
Enkel fiskgryta
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 februari 2025
Denna mustiga fiskgryta med tomater och vitlök är fantastiskt god och enkel att laga. Lägg bara ner fisken i den doftande grytan och låt sjuda i cirka fem minuter. Smetana är en naturell, krämig och syrad gourmetgrädde som lyfter de goda smakerna. Servera gärna med ett gott bröd.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp minibaguetter (à 300 g)
- 2 fiskbuljongtärningar
- 1 förp passerade tomater (à ca 390)
- 1 bakpotatis (à ca 250 g)
- 3 morötter
- 1 tsk torkad timjan
- 2 tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl smetana
- 400 g torsk
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Steg 1
Tina fisken (om fryst används).Steg 2
Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Koka upp 5 dl vatten, smulade buljongtärningar och passerade tomater i en gryta eller kastrull.Steg 4
Skala och riv potatis och morötter grovt på ett rivjärn. Lägg genast ner potatis, morötter och timjan i kastrullen och låt koka ca 10 minuter.Steg 5
Dela tomaterna i mindre bitar. Hacka gräslöken.Steg 6
Skala och riv vitlöken och blanda med smetanan. Krydda med salt och peppar.Steg 7
Skär torsken i tärningar. Vänd ner fisken i grytan och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gräslök och tomater och låt det bli varmt.Steg 8
Servera fiskgrytan med vitlökssmetana och bröd.