- Recept
Cheesecake med citron och mynta
Cheesecake med citron och mynta
Av Buffé
Publicerat den 10 april 2017
En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering. Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 1 krm hel kardemumma
- 10 st digestivekex
- 75 g smält smör
- 1½ dl strösocker
- 300 g färskost
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 msk finrivet citronskal och 1 msk citronsaft
- 2 msk finhackad mynta (+ lite till garnering)
- 4 dl färska hallon, jordgubbar eller blandade bär
- godisägg
- florsocker
Gör så här
7 stegBotten
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Stöt kardemumman i en mortel. Mixa kexen till ett smul i matberedare. Tillsätt kardemumma, smör och socker. Mixa snabbt ihop till en smulig deg.Steg 3
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 10 minuter.
Fyllning
Steg 1
Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet. Häll fyllningen över bottnen i formen. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills den stannat.Steg 2
Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen till servering.Steg 3
Ta ut kakan 20 minuter före servering. Skär försiktigt med en kniv längs kanten på formen för att lossa kakan.Steg 4
Garnera med bär, mynta, citronskal eller godisägg och pudra med florsocker.