- Recept
- Fikarecept
Marängtårta med passionscurd
Marängtårta med passionscurd
Av Buffé
Publicerat den 14 mars 2016
Med färdiga marängbottnar kommer man långt! Fyll dem med hemgjord passionscurd och vispad grädde till en läcker tårta i vitt och gult. Toppa med mango och mynta. Det här kan vara den godaste marängtårta du har smakat!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 2 msk finrivet citronskal och 1 dl citronjuice
- 1 dl urgröpta passionsfruktskärnor
- 2 ägg och 1 äggula
- 1 dl strösocker
- 50 g rumsvarmt osaltat smör
- 3 dl vispgrädde
- 3 färdiga marängbottnar
- ca 125 g tärnad mango
- färsk mynta
Gör så här
6 stegPassionscurd
Steg 1
Vispa ihop citron- skal och juice, passionsfruktskött, ägg, äggula och socker i en kastrull.Steg 2
Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Ta från värmen.Steg 3
Klicka ner smör och rör tills det har smält. Låt kallna helt.
Montering
Steg 1
Vispa grädden.Steg 2
Varva marängbottnar med passionscurd och vispad grädde.Steg 3
Toppa med tärnad mango och färsk mynta.