Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Av Buffé
Publicerat den 10 april 2023
Rostade rotfrukter och chorizo är grunden i den här enkla pytten som serveras med senapskräm och stekt ägg. Här har vi valt morot och palsternacka, men det går självklart bra att variera rotfrukterna efter smak och säsong. Gör gärna en större sats och spara till lunchlådan eller i frysen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 1 kg blandade rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rotselleri)
  • 300 g chorizo
  • 3 msk smör
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 2 msk senap (gärna grovkornig)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl färsk hackad persilja

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Skala och skär rotfrukterna i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Skiva chorizon.
  3. Steg 3

    Stek rotfrukterna, i omgångar, i smöret på medelvärme i en stekpanna, ca 10 minuter tills de får lite färg och är mjuka.
  4. Steg 4

    Lägg rotfrukterna allt eftersom i en ugnsform i ugnen för att hålla värmen. Stek chorizon och blanda med rotfrukterna. Stek äggen i oljan i en annan stekpanna.
  5. Steg 5

    Rör ihop senap och crème fraiche. Servera pytten med stekt ägg och senapskräm. Toppa med persilja.