
Asiatiska spenatpannkakor med ingefära och jordnötter
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 september 2025
Dags att levla upp pannkakan! Här är den gjord på de vanliga ingredienserna, men även spenat och de asiatiska smaksättarna ingefära och sesamfrön. Här skippar vi även grädden och sylten, och serverar istället en sallad med smaker från honung, lime och chili. Toppa allt med salta jordnötter. Mums!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 msk riven färsk ingefära
- 6 dl mjölk
- 65 g babyspenat
- 4 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk sesamfrö
- 2 morötter
- 3 msk olja
- 1 röd peppar (chili)
- 1 lime
- 1 tsk honung
- 150 g sockerärtor
- 250 g pak choi
- 2 avokador
- 1 dl salta jordnötter
Gör så här
Steg 1
Pannkakor: Skala och riv ingefäran.Steg 2
Mixa mjölk, spenat, ägg och mjöl med en stavmixer i en bunke.Steg 3
Rör ner ingefära, 1 tsk salt och sesamfrön.Steg 4
Riv morötterna grovt på ett rivjärn och blanda ned i smeten.Steg 5
Sallad: Skiva chilin tunt. Pressa saften ur limen och blanda med chili, 1 1/2 msk olja och honung.Steg 6
Skölj pak choien och strimla den och sockerärtorna tunt. Dela, kärna ur och skiva avokadorna.Steg 7
Blanda grönsakerna med dressingen.Steg 8
Grovhacka jordnötterna.Steg 9
Pannkakor: Stek pannkakor av smeten i oljan (1 1/2 msk totalt) i en stekpanna.Steg 10
Servera pannkakor med sallad och jordnötter.