
Biscotti
Av ICA Köket
Publicerat den 01 december 2023
Biscotti är ljuvligt goda små italienska mandelskorpor som traditionellt ofta serveras som tilltugg till en kopp espresso. De bakas två gånger i ugnen och blir perfekt knapriga. Toppen att ha hemma och ta fram så fort det vankas fika.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
45Portioner
Ingredienser
- 100 g rumstempererat smör
- 1½ dl strösocker
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
- 1 tsk bakpulver
- 1½ dl mandlar
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Vispa ihop smör och socker. Rör i ett ägg i taget.Steg 3
Blanda mjöl och bakpulver.Steg 4
Hacka mandeln grovt. Rör ner mandel och mjölblandning i smörvispet och arbeta ihop till en deg.Steg 5
Dela degen i 4 delar. Rulla varje del på mjölat bakbord till en längd ca 30 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.Steg 6
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna lite.Steg 7
Sänk temperaturen till 100°C.Steg 8
Skär varje längd i ca 12 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.Steg 9
Torka skorporna mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, eller tills de känns torra, öppna luckan då och då och släpp ut fukten. Vänd skorporna efter halva tiden.