
Rostade betor och persiljerötter med salsa verde
Av ICAs matkasse
Publicerat den 27 juli 2025
Ta vara på och njut av säsongens primörer! Denna rätt bjuder på ugnsrostade betor, potatis och persiljerötter toppat med pumpakärnor. Ringla sedan över den supergoda salsan med smak av färska kryddor, citron och vitlök och servera med den nygräddade surdegsbaguetten.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 500 g rödbetor
- 300 g persiljerötter eller palsternacka
- 3 morötter
- 4 msk olivolja
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1 surdegsbaguette
- 1/2 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka basilika
- 1 kruka persilja
- 1 huvudsallad
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk kapris
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.Steg 2
Rotfrukter: Ansa och skala rotfrukterna.Steg 3
Skär dem i bitar och blanda med 2 msk olivolja, salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 4
Strö på pumpakärnorna och rosta ytterligare ca 5 minuter.Steg 5
Grädda baguetten enligt anvisningen på förpackningen.Steg 6
Salsa verde: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Skala vitlöken och riv skalet från citronen. Mixa sedan alla ingredienser till salsa verden (3 msk vatten och 2 msk olivolja). Späd eventuellt med mer vatten eller olivolja.Steg 7
Servera rotfrukterna med salsa verde och baguette.