Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Rostade betor och persiljerötter med salsa verde

Rostade betor och persiljerötter med salsa verde

Rostade betor och persiljerötter med salsa verde

Av ICAs matkasse
Publicerat den 27 juli 2025
Ta vara på och njut av säsongens primörer! Denna rätt bjuder på ugnsrostade betor, potatis och persiljerötter toppat med pumpakärnor. Ringla sedan över den supergoda salsan med smak av färska kryddor, citron och vitlök och servera med den nygräddade surdegsbaguetten.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 500 g rödbetor
  • 300 g persiljerötter eller palsternacka
  • 3 morötter
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 surdegsbaguette
  • 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1 huvudsallad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk kapris

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  • Steg 2

    Rotfrukter: Ansa och skala rotfrukterna.
  • Steg 3

    Skär dem i bitar och blanda med 2 msk olivolja, salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Steg 4

    Strö på pumpakärnorna och rosta ytterligare ca 5 minuter.
  • Steg 5

    Grädda baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 6

    Salsa verde: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Skala vitlöken och riv skalet från citronen. Mixa sedan alla ingredienser till salsa verden (3 msk vatten och 2 msk olivolja). Späd eventuellt med mer vatten eller olivolja.
  • Steg 7

    Servera rotfrukterna med salsa verde och baguette.