- Recept
Fetaost- och tomatpasta
Fetaost- och tomatpasta
Av ICA Köket
Publicerat den 01 mars 2021
Denna krämiga tiktokpasta är en snabb fetaost- och tomatpasta. Det du behöver är fetaost, tomater, basilika, vitlök och olivolja. Koka pastan och laga tomaterna tillsammans med osten i ugnen. Blanda ihop, krydda med basilika och svartpeppar och pastan är klar att servera.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g körsbärstomater eller babyplommontomater
- 3 msk olivolja
- 2 tsk torkad oregano
- 300 g fetaost
- 4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g okokt)
- 1 kruka färsk basilika
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skala och riv vitlöken.Steg 3
Blanda tomaterna med vitlök, olivolja och oregano i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Lägg fetaostarna bredvid varandra i mitten av formen. Sätt in formen mitt i ugnen 20-25 minuter.Steg 5
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 6
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan, men spara ca 2 dl av kokvattnet.Steg 7
Blanda/mosa fetaosten och tomaterna i ugnsformen, så att det blir en sås. Blanda ner pastan i såsen, späd ev. med kokvatten, lite i taget, tills pastan fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.Steg 8
Lägg basilikablad ovanpå och servera pastan.