Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Minestronesoppa med oliver och parmesan

Minestronesoppa med oliver och parmesan

Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 oktober 2024
En otroligt smakrik, mustig och mättande minestronesoppa med morot, paprika, haricot verts, umamirika gröna oliver och risoni. Soppan kryddas med timjan, vitlök och aromatisk persilja och puttrar tills köket är fyllt av väldoft. Garnera med parmesanflarn och avnjut soppan med nygräddad, frasig surdegsbaguette. Hoppas det smakar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 st röd paprika
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g tomater
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk timjan
  • 1 1/2 dl risonipasta
  • 250 g bake off surdegsbaguetter
  • 2 st förp kokta stora vita bönor
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 förp gröna oliver med pimiento (à 240 g)
  • ca 50 g parmesan eller parmesanflarn

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och tärna morötterna. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i tärningar. Ansa bönorna och skär dem i ca 2 cm långa bitar.
  3. Steg 3

    Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta och krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
  5. Steg 5

    Tillsätt buljongen, krydda med timjan och koka upp. Rör ner risonin och koka enligt anvisningen på risoniförpackningen.
  6. Steg 6

    Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Steg 7

    Skölj bönorna och låt dem rinna av, blanda ner dem i soppan. Späd eventuellt med mer buljong om den blivit för tjock.
  8. Steg 8

    Hacka persiljan, låt oliverna rinna av och rör ner allt i soppan.
  9. Steg 9

    Servera soppan med baguette och parmesanost.