Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Perfekt chokladfondant

Chokladfondant

Av ICA Köket
Publicerat den 01 november 2023
Vår godaste chokladfondant är som en perfekt liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Det är en klassisk chokladfondant på kakao som du kan förbereda dagen innan och grädda precis innan servering. Det bästa är att du kan göra fondanten till din egen genom att lägga en ruta av din favoritchoklad i mitten.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 125 g choklad (70 %)
  • 100 g osaltat smör
  • 5 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 25 g mjöl (25 g motsvarar ca 2 1/2 msk)
  • 4 rutor choklad (70%, valfri smak)
  • florsocker
  • vaniljglass
  • färska hallon

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 190°C.
  2. Steg 2

    Smält ihop choklad och smör.
  3. Steg 3

    Vispa snabbt ihop 3 ägg, 2 äggulor och socker. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten.
  4. Steg 4

    Sikta i kakao och vetemjöl, rör om ordentligt.
  5. Steg 5

    Smöra och mjöla portionsformar. Häll upp smeten i formarna, tryck ner en chokladruta med valfri smak i mitten (inte hela vägen ner).
  6. Steg 6

    Grädda i mitten av ugnen tills ytan precis torkat, 8–12 min. Ta ut och låt vila 1–2 minuter.
  7. Steg 7

    Lossa fondanterna försiktigt runt kanterna med en liten vass kniv.
  8. Steg 8

    Stjälp upp på tallrik, sikta över florsocker och servera med en kula vaniljglass och några hallon.