Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Krämig carbonara

Krämig carbonara

Av ICA Köket
Publicerat den 27 september 2017
En klassisk, krämig carbonara med parmesanost, ruccola och den finaste svartpepparn – Tellicherry! Lika god en fredagkväll tillsammans med ett gott glas vin som till lyxlunch på helgen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 500 g färsk spaghetti
  • 2 paket bacon (klippt i 2 cm bitar)
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven parmesan
  • 2 krm nymalen Tellicherry svartpeppar
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Steg 2

    Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
  3. Steg 3

    Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Steg 4

    Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta.
  5. Steg 5

    Till servering: Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.