Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Rotfruktslasagne

Rotfruktslasagne

Av ICA Köket
Publicerat den 12 januari 2018
Bästa vegetariska lasagnen som är enkel att laga. Visst är det ett gäng rotfrukter som ska skalas och rivas, men sedan är det bara att blanda och varva lagren. Gör en stor sats och ha lunchlådor för hela veckan!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 3 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 300 g rotselleri
  • 300 g palsternacka
  • 200 g morötter
  • 6 dl crème fraiche (32%)
  • 2 förp krossade tomater (à ca 400 g)
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk torkad timjan
  • 18 lasagneplattor
  • olivolja till formen
  • 100 g riven ost

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg dem i en stor bunke. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv rotselleri, palsternacka och morot.
  3. Steg 3

    Lägg de rivna rotfrukterna, vitlök, crème fraiche, krossad tomat, rosmarin, timjan, 3 tsk salt och 2 msk malen svartpeppar i bunken med bönorna. Blanda väl.
  4. Steg 4

    Varva lasagneplattor och bönröra i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm, eller två smorda formar, ca 20 x 25 cm (för 8 port). Avsluta med bönröran. Toppa med osten. Ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter.