Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
  • Recept
  • Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 oktober 2024
En trevlig pastasoppa som är både enkel och går snabbt att laga till vardags. Du kokar delad pasta i tomatsoppa och serverar tillsammans med vitlöksbröd. Svårare än så behöver det inte vara. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 förp pastasås basilika (à 390 g)
  • 7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • ca 150 g spaghetti
  • 2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt på ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
  2. Steg 2

    Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Steg 3

    Fräs lök och vitlök i olivoljan i en kastrull. Tillsätt pastasås, buljong och grädde låt koka några minuter.
  4. Steg 4

    Bryt pastan i mindre bitar och lägg ner den i soppan och låt koka enligt tidsanvisningen på pastaförpackningen, eventuellt någon minut mer, ta upp en pastabit och testa att den är kokt. Rör då och då så att pastan inte fastnar i botten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Värm brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Steg 6

    Servera soppan med baguetterna.