Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Enchiladas

Enchiladas

Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 januari 2014
Enchiladas är en texmexrätt som tillagas i ugn. Både smidigt och gott! Fyll tortillarullarna med köttfärsen, häll på tomatsås och strö över ost som gratineras i ugnen. Smarrigt med en fräsch sallad till, och en klick gräddfil förstås.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 förp kryddmix enchilada (à 28 g)
  • ca 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 150 g riven ost
  • 8 st mellanstora majstortillabröd
  • ½ isbergssallad
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1½ dl gräddfil

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med hälften av oljan.
  2. Steg 2

    Blanda tomaterna med kryddmixen.
  3. Steg 3

    Stek färsen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Blanda ner hälften av både tomatsåsen och osten i färsen. Låt koka upp.
  4. Steg 4

    Fördela köttfärsen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i formen. Häll på resten av tomatsåsen och strö över resten av osten. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills enchiladan fått fin färg.
  5. Steg 5

    Strimla salladen och låt majsen rinna av.
  6. Steg 6

    Servera enchiladas med sallad, majs och gräddfil.