Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Sojastekt tofu med broccoli och chili

Sojastekt tofu med broccoli och chili

Sojastekt tofu med broccoli och chili

Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 november 2024
Kvällens middag är en explosion i smaker och färger. Den silkeslena tofun steks och serveras med broccoli, het chili, sesamfrön och mild salladslök. Pricken över i:et är den saltsyrliga såsen gjord på soja och vitvinsvinäger som gifter ihop tofurätten med det vita riset.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 4 port ris
  • 250 g broccoli
  • 2 förp naturell tofu (à ca 250 g)
  • 1 förp salladslök (à 125 g)
  • 1 röd chili
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk olja
  • 1 förp ärtskott (à 100 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sojasås: Skala och riv vitlöken. Blanda soja, 3/4 dl vatten, socker, vinäger och majsstärkelse i en kastrull. Koka såsen några minuter till en simmig konsistens.
  2. Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Tofu: Ansa och skär broccolin i mindre buketter, skala och skiva stammen.
  4. Steg 4

    Skär tofun i centimetertjocka skivor.
  5. Steg 5

    Ansa och skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  6. Steg 6

    Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
  7. Steg 7

    Stek broccolin i hälften av oljan i en stekpanna några minuter. Blanda ner salladslök, chili och hälften av sojasåsen och koka upp. Lägg upp på en tallrik.
  8. Steg 8

    Stek tofun på båda sidorna i resten av oljan i stekpannan. Tillsätt resten av sojasåsen och låt koka upp.
  9. Steg 9

    Servera genast med ris och broccoli. Toppa med sesamfrö och ärtskott.