
Tacopaj med tortillachips
Av ICAs matkasse
Publicerat den 28 september 2025
Kvällens middag kommer att glädja och mätta både stora och små – en smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen till perfektion. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 250 g färsk pajdeg
- 1 rödlök
- 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
- 1 1/2 msk olja
- 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
- 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
- 1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
- 1 dl riven ost
- 2 dl lätt crème fraiche
- 50 g tortillachips
- 1/2 gurka
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Täck eventuellt kanterna med lite folie. Grädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.Steg 3
Skala och hacka löken. Stek färs och lök i oljan i en stekpanna. Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 4
Rör ner kryddmix, bönor och tomatkross i stekpannan och låt koka ca 5 minuter. Häll upp i pajskalet.Steg 5
Blanda ost och crème fraiche och klicka på färsen.Steg 6
Lägg tortillachipsen på köttfärsen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.Steg 7
Skär gurkan i tärningar.Steg 8
Servera pajen med gurkan.