Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Goda pizzafisken

Goda pizzafisken

Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
Goda pizzafisken – ett knasigt namn som får sin förklaring av rättens alla goda ingredienser. Här samsas klassiska pizzatillbehör som tomatpuré, oregano och riven ost, men som med hjälp av grädde istället har förvandlats till en mumsig fiskgryta!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900g fast potatis
  • 600 g alaska pollock
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 250 g broccoli

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina fisken om fryst används.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 200°C.
  3. Steg 3

    Potatis: Lägg potatisen i en kastrull med 1 tsk salt. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen och koka under lock tills den blir mjuk, ungefär ca 20 minuter.
  4. Steg 4

    Fisk: Lägg fisken jämnt fördelad i en ugnssäker form. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, 2 krm salt och 1 krm peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö på osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Steg 5

    Broccoli: Skär broccolin i buketter. Skär bort 1,5 cm längst ner på stammen, skala och skiva stammen. Lägg broccolin i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.
  6. Steg 6

    Servera fisken med potatis och broccoli.