Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Libapizza med timjan och mozzarella

Libapizza med timjan och mozzarella

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 december 2024
Varför har man tidigare aldrig testat göra pizza på libabröd? Det är ju helt genialiskt! Denna toppas med zucchini, spenat, kronärtskockor och mozzarella innan den gräddas i ugnen. Strö sedan över pinjenötter och servera med tomater.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp marinerade kronärtskockor (à 190 g)
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 2 msk olivolja + 2 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g färsk spenat
  • 4 libabröd
  • 2 förp pizzasås (à 200 g)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 250 g cocktailtomater
  • 1/2 tsk vinäger
  • 1 förp pinjenötter (à ca 70 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Häll av kronärtskockorna (spara gärna oljan till stekning eller salladen). Repa och hacka timjan. Skala löken och skär halva löken i skivor (resten används i salladen). Skär zucchinin i skivor.
  3. Steg 3

    Stek zucchinin i ca 1 msk olja i en stekpanna tillsammans med den skivade löken och en pressad vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik.
  4. Steg 4

    Stek spenaten i ca 1 msk olja och krydda med timjan, salt och peppar.
  5. Steg 5

    Lägg libabröden på två ugnsplåtar och bred pizzasås över. Fördela zucchini, spenat och kronärtskockor på bröden. Riv mozzarellan i bitar och lägg över. Sätt in en plåt i taget mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter. Används varmluftsugn kan båda plåtarna gräddas samtidigt.
  6. Steg 6

    Dela tomaterna och finhacka resten av löken. Ringla över 2 tsk olivolja och vinäger samt krydda med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Ta ut pizzorna från ugnen, strö pinjenötter över och servera med tomaterna.