Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
One pot pasta

One pot pasta

Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
Allt i en kastrull-pasta är ett smart knep för ett enklare matliv. Alltså att koka pastan samtidigt med såsen, en så kallad ”one pot pasta”. I den här pastakastrullen samsas lök och vitlök med champinjoner, kikärter, körsbärstomater, grädde, kryddor – och spaghetti.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 2 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp konserverade körsbärstomater (à ca 400 g)
  • 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1 msk torkad basilika
  • 1/2 msk torkad timjan
  • 1/2 - 1 tsk chiliflakes
  • 300 g spaghetti
  • riven parmesan eller grana padano

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala, dela och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär champinjonerna i fyra delar.
  2. Steg 2

    Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Steg 3

    Fräs lök, vitlök och svamp i oljan i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt övriga ingredienser inklusive 1 1/2 tsk salt, 1/2 tsk svartpeppar och spaghettin (okokt). Sätt på locket och låt koka upp.
  4. Steg 4

    Rör runt och låt koka på medelvärme ca 15 minuter, eller tills pastan är klar. Rör då och då.
  5. Steg 5

    Till servering: Strö över riven eller hyvlad ost vid servering.