- Recept
One pot pasta
![One pot pasta](https://images.ctfassets.net/l3dfc9zfaimi/2CpJV362Bgu6EFXKS5nszf/6cfbdb23ff380ca285b9f16c2d8d2369/one_pot_pasta.jpg?w=640&h=640&fit=fill&fm=webp&q=90)
One pot pasta
Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
Allt i en kastrull-pasta är ett smart knep för ett enklare matliv. Alltså att koka pastan samtidigt med såsen, en så kallad ”one pot pasta”. I den här pastakastrullen samsas lök och vitlök med champinjoner, kikärter, körsbärstomater, grädde, kryddor – och spaghetti.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g champinjoner
- 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 2 msk olja
- 1 msk tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 förp konserverade körsbärstomater (à ca 400 g)
- 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
- 1 msk torkad basilika
- 1/2 msk torkad timjan
- 1/2 - 1 tsk chiliflakes
- 300 g spaghetti
- riven parmesan eller grana padano
Gör så här
Steg 1
Skala, dela och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär champinjonerna i fyra delar.Steg 2
Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 3
Fräs lök, vitlök och svamp i oljan i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt övriga ingredienser inklusive 1 1/2 tsk salt, 1/2 tsk svartpeppar och spaghettin (okokt). Sätt på locket och låt koka upp.Steg 4
Rör runt och låt koka på medelvärme ca 15 minuter, eller tills pastan är klar. Rör då och då.Steg 5
Till servering: Strö över riven eller hyvlad ost vid servering.