Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Paprikalasagne med linser

Paprikalasagne med linser

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 december 2024
Vem sa att lasagne behöver vara krångligt? Linser får koka upp i kastrull tillsammans med krossade tomater, ajvar och hälften av crème fraichen. Blandningen varvas sedan tillsammans med pastaplattorna, och på toppen läggs resten av crème fraichen ihop med den rivna osten.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 1 förp krossade tomater med chili (à 390 g)
  • 350 g ajvar relish (mild)
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 12 lasagneplattor
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 3 morötter
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Lasagne: Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Steg 3

    Häll linser, krossade tomater och ajvar i en kastrull och låt det koka upp. Vänd ner hälften av crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomatsåsen. Toppa med tomatsås, resten av crème fraichen och ost.
  5. Steg 5

    Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Steg 6

    Grönsaker: Skala och skär morötterna och gurkan i stavar.
  7. Steg 7

    Servera lasagnen med grönsakerna.