Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Rostad potatis med krämig tonfiskröra

Rostad potatis med krämig tonfiskröra

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 december 2024
Här kommer en lättlagad vardagsrätt som mättar alla magar! Under tiden potatisen rostas i ugnen slänger du ihop en krämig tonfiskröra med tonfisk, majonnäs, chilisås och lök. Avsluta med några drag från pepparkvarnen innan du serverar med en krispig sallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk olja
  • 4 tsk torkad timjan eller rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 rödlök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • 3 förp tonfisk i vatten (à 120 g)
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 65 g salladsmix

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Dela potatisen och blanda med 1 msk olja, salt, peppar och timjan. Pressa över vitlöken och häll ut potatisen på en plåt. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Steg 3

    Skala och hacka löken fint. Blanda med majonnäs, chilisås och avrunnen tonfisk. Häll av majsen och vänd ner. Krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Blanda 1 msk olja, vinäger, senap och 1 msk vatten i en bunke. Vänd ner salladen och blanda väl. Krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Servera den rostade potatisen med tonfiskröran och salladen.