Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Salsiccibonara

Salsiccibonara

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 december 2024
Vad sägs om ett otroligt smarrigt och snabblagat recept på smakstark salsicciakorv med sockerärter, rödlök, salladslök, timjan, vispgrädde och nykokt pasta? En fantastisk god pastarätt som tar fram det bästa av Italien. Molto bene!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • ca 500 g färsk salsicciafärs
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Strimla sockerärterna och koka med dem de sista minuterna av pastans koktid.
  3. Steg 3

    Skala och skiva rödlöken. Skiva salladslöken.
  4. Steg 4

    Stek rödlök och korvfärs i oljan en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Tillsätt timjan, grädde och salladslök och låt puttra ihop ca 3 minuter.
  6. Steg 6

    Häll av pastan men spar 1/2 dl pastavatten (för 4 port). Blanda såsen och pastavattnet med pastan i pastakastrullen. Rör om över värme ca 1 minut så att såsen klibbar fast runt pastan. Servera genast.