- Recept
Stekt sej med citronsås och broccoli
Stekt sej med citronsås och broccoli
Av ICAs matkasse
Publicerat den 26 januari 2025
Att smaksätta sin fisk med citron är ett genidrag, och vi tar till med det även denna gång! Crème fraichen blandas med saft från citronen och den bryter av fint mot den smörstekta fisken och de kokta potatisarna. Ihop med broccoli blir den här rätten en vardagshjälte!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 250 g broccoli
- 1 citron
- 2 dl crème fraiche
- ca 600 g sejfilé
- 1 msk smör
Gör så här
Steg 1
Tina fisken (om fryst används).Steg 2
Skala och koka potatisen i en stor kastrull med mycket vatten som även rymmer broccolin.Steg 3
Ansa och skär broccolin i bitar. Koka broccolin tillsammans med potatisen ca 3 minuter.Steg 4
Skär citronen i klyftor. Pressa lite citronsaft i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.Steg 5
Stek fisken i smöret i en stekpanna ca 3 minuter (eller se tips) och krydda med salt och peppar.Steg 6
Servera fisken med potatis, broccoli, citronsås och citronklyftor.