- Recept
Vego currygryta med halloumi
Vego currygryta med halloumi
Av ICA Köket
Publicerat den 12 februari 2021
Laga en värmande, kryddig, lakto-vegetarisk currygryta. Prova vårt recept med kokosmjölk, kikärtor, majs, halloumi och zucchini och mängder av goda kryddor. Servera denna halloumigryta med ris och middagen är klar!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port havreris eller ris
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk rapsolja
- 1/2 tsk chilipulver
- 1/2 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 3 limeblad
- 1 zucchini (à ca 400 g)
- 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 2 dl majskorn
- 1 msk finriven ingefära
- 200 g halloumi eller grillost
- 2 msk rapsolja
- färsk koriander
- limeklyfta
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja tills löken mjuknar. Tillsätt chilipulver, curry och gurkmeja och låt fräsa på svag värme ca 2 minuter.Steg 3
Rör ner kokosmjölk, 3 dl vatten, buljongtärningar och limeblad. Låt koka 5 minuter.Steg 4
Skär zucchinin i tunna skivor. Häll av och skölj kikärtorna, låt rinna av. Tillsätt zucchini, kikärter, majs och ingefära i curryn och låt koka ca 2 minuter.Steg 5
Skär halloumin i kuber och stek gyllene i olja.Steg 6
Till servering: Toppa curryn med halloumin och koriander. Servera med ris och limeklyftor.