- Recept
Morots- och halloumibiffar
Morots- och halloumibiffar
Av ICA Köket
Publicerat den 22 augusti 2016
Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 3 morötter (motsvarar ca 250 g)
- 1 halloumi eller grillost (à 200 g)
- 2 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk chiliflakes
- 1 krm svartpeppar
- olja
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 250°C.Steg 2
Tvätta morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.Steg 3
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.Steg 4
Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.Steg 5
Ställ in i mitt i ugnen 15–20 minuter, tills biffarna får fin färg. Vänd biffarna efter halva tiden och pensla med olja på båda sidor.