Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
  • Recept
  • Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing

Av Buffé
Publicerat den 18 oktober 2021
Låt rostad pumpa ta plats i en sallad med svarta linser, äpplen, valnötter och syrliga granatäppelkärnor. Toppa salladen med smulad getost och ringla över en len tahinidressing smaksatt med soja, citronjuice och lönnsirap.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 dl torkade svarta linser
  • ca 800 g pumpa (gärna butternut)
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl ljus tahini
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk honung
  • 200 g svart- eller grönkål
  • 2 röda äpplen
  • 1 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 1 dl frysta granatäppelkärnor)
  • 200 g getost

Gör så här

8 steg

Linser

  1. Steg 1

    Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.

Pumpa

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skala, dela och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i ca 3 cm stora bitar. Lägg på en plåt med 1 riven vitlöksklyfta, paprikapulver, chilipulver, rosmarin, ½ tsk salt, 2 msk olja och blanda väl.
  3. Steg 3

    Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills den är mjuk.

Tahinidressing

  1. Steg 1

    Rör ihop 1 dl ljus tahini, 2 msk lönnsirap, 1 msk färskpressad citronjuice, 1 riven vitlöksklyfta, 2 msk japansk soja och 1 dl kallt vatten. Blanda väl.

Valnötter

  1. Steg 1

    Rosta valnötterna i en torr panna tills de får lite färg, tillsätt honung och blanda runt. Lägg på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka grovt.

Sallad

  1. Steg 1

    Ansa och skölj kålen. Bryt i mindre bitar och lägg i en skål. Massera med 1 msk citronjuice, 2 krm salt och 1 msk olja. Dela och kärna ur äpplena och skär i skivor. Blanda med kålen.
  2. Steg 2

    Lägg på ett fat och toppa med den rostade pumpan, linser, nötter och granatäpple. Smula getosten över. Ringla över hälften av dressingen och servera resten till.