Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 349,00 kr
  • Recept
  • Butternut pumpa i ugn med potatis, kycklinglår och ostkräm

Butternut pumpa i ugn med potatis, kycklinglår och ostkräm

Butternut pumpa i ugn med potatis, kycklinglår och ostkräm

Av ICA Köket
Publicerat den 23 augusti 2021
Pumpa, potatis, andra grönsaker och kycklinglårfiléer lagas här i samma ugnsplåt i ugnen. Bekvämt och enkelt samt ger massor med härliga smaker. Servera gärna med den krämiga och goda ostkrämen av vitost och salvia som passar perfekt till ugnsgrönsakerna och kycklingen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • butternutpumpa (à ca 1 kg)
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron (1 citron motsvarar finrivet skal och 1 msk saft)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 rödlökar
  • 2 tomater
  • 1 kruka salvia
  • 200 g vitost krämig hel bit 20%
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 65 g mâchesallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
  2. Steg 2

    Skala, kärna ur och skär pumpan i ca 3x3 cm stora bitar. Skölj och skär potatisen i klyftor.
  3. Steg 3

    Blanda pumpa och potatis med hälften av oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Tvätta och riv det yttersta av skalet på citronen. Pressa ur 1 msk saft (för 4 port).
  5. Steg 5

    Krydda kycklinglårfiléerna med salt och peppar på båda sidor. Vänd runt dem med citronskal och saft. Lägg kycklingen i den varma långpannan tillsammans med potatis och pumpa och sätt in mitt i ugnen i 10 minuter.
  6. Steg 6

    Skala och skär lökarna i klyftor. Blanda klyftorna med resterande olja och krydda med salt och peppar. Dela tomaterna på mitten.
  7. Steg 7

    Ta ut långpannan och lägg på lök och tomater. Sätt in i mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills pumpa och potatis är mjuka samt att kycklingens innertemperatur är 72˚C.
  8. Steg 8

    Hacka salvian. Mosa ihop den med vitosten och rör ner crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  9. Steg 9

    Hacka nötterna grovt.
  10. Steg 10

    Servera kyckling och grönsaker med salviaostkräm och toppa med nötter och mâchesallad.