- Recept
Korvstroganoff med ris
Korvstroganoff med ris
Av ICA Köket
Publicerat den 26 juni 2006
Korvstroganoff är en lättlagad och välsmakande korvgryta med bland annat falukorv, lök, grädde och tomatpuré som passar bra som vardagsmiddag. Servera korvstroganoffen med kokt ris.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 portioner ris eller annat gryn
- 550 g falukorv eller kycklingstekkorv
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk dijonsenap
- grovskuren vitkål
- persilja
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skär korven i stavar. Skala och hacka löken.Steg 3
Stek korv och lök i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut.Steg 4
Rör ner grädde, mjölk, soja och dijonsenap. Låt sjuda ca 5 minuter.Steg 5
Smaka av med peppar och ev salt.Steg 6
Vitkålssallad: grovskuren vitkål med persilja.Steg 7
Till servering: Servera ris och vitkålssallad vid sidan om.