Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Lax- och grönkålspaj

Lax- och grönkålspaj

Av ICA Köket
Publicerat den 11 december 2023
En paj är ett perfekt sätt för att ta tillvara på ingredienser du har hemma i kylen, då man kan ha i nästan vad som helst som man tycker om. I den här har vi valt lax och grönkål som ofta finns på julbordet och smaksatt med lite pepparrot som ger rätten en härlig smak.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
  • torkade gula ärtor (till formen)
  • 2 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 4 dl grädde
  • 100 g färskost med pepparrot
  • 150 g kallrökt lax i tärningar
  • 100 g ångad eller stekt grönkål

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Rulla ut degen i en pajform (ca 26 cm i diameter). Lägg ett bakplåtspapper över degen och fyll på med torkade gula ärtor så det tynger ner och inte bildas bubblor under gräddingen. Grädda i ca 20 min. Låt svalna.
  3. Steg 3

    Vispa ihop ägg , majonnäs, grädde och färskost. Lägg laxen och kålen i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i ca 20 minuter, eller tills fyllningen har stannat.