Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Laxpudding på rester

Laxpudding på rester

Av Buffé
Publicerat den 11 november 2019
Att laga laxpudding på rester är ett smart sätt att laga en ny rätt av ingredienser som blivit över. Kallrökt eller gravad lax och kokt potatis får här nytt liv i den goda gratängen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 800 g kokt kall potatis
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g kallrökt lax eller gravad lax i skivor
  • 1 dl hackad dill
  • 50 g smör
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Skala löken och skiva tunt. Skär potatisen i ca ½ cm tjocka skivor.
  3. Steg 3

    Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
  4. Steg 4

    Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnsform, avsluta med potatis. Häll på äggstanningen. Hyvla över smöret, gärna med en osthyvel.
  5. Steg 5

    Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  6. Steg 6

    Till servering: Servera med skirat smör och citronklyftor.