Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Bucatini med auberginesås och tomatsallad

Bucatini med auberginesås och tomatsallad

Bucatini med auberginesås och tomatsallad

Av ICAs matkasse
Publicerat den 03 augusti 2025
Aubergine, vitlök och tomat är en väldigt smarrig kombination. I en sås till al dente-spagetti får det verkligen komma till sin rätt. Serveras rykande het med tomatsallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 port bucatini eller spaghetti (gärna fullkorn)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 390 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 1 tsk strösocker
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1 förp färsk gräslök eller persilja (à 20 g)
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Steg 2

    Skär auberginen i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Steg 3

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Steg 4

    Stek auberginen i oljan i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 1 minut. Rör ner sambal oelek, krossade tomater, rosmarin och socker. Låt såsen småputtra under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  6. Steg 6

    Tomatsallad: Skär tomaterna i klyftor och skär gräslöken eller hacka persiljan. Blanda tomater och gräslöken eller persiljan med vinäger och krydda med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Häll av pastan, men spara ca 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  8. Steg 8

    Rör ner pastavatten och bönor i stekpannan. Låt puttra ihop ca 1 minut.
  9. Steg 9

    Servera pastan med såsen och tomatsalladen.