Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Linsgryta med spenat och kokosmjölk

linsgryta med spenat, broccoli, ris och cashewnötter

Linsgryta med spenat och kokosmjölk

Av ICAs matkasse
Publicerat den 10 september 2018
Kvällens middag bjuder på en variant av den klassiska och otroligt omtycka rätten dal. Dal är en indisk linsgryta som i detta fall får otroliga smaker från bland annat kardemumma, curry och kanel. Servera den med ris, krispiga broccolis, spenat och strö slutligen över rostade cashewnötter.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • ½ påse salladslök (à 125 g)
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 msk curry
  • ½ tsk kardemumma (malen eller mortlad)
  • ½ tsk kanel
  • 3 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl röda linser (3 dl motsvarar ca 300 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 65 g babyspenat
  • 200 g broccoli
  • 1½ dl naturella cashewnötter

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Linsgryta: Ansa och skär salladslöken i bitar. Fräs den och kryddorna i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt linser, vatten, buljongtärning och kokosmjölk.
  3. Steg 3

    Koka upp och låt koka ca 10 minuter eller enligt anvisningen på linsförpackningen.
  4. Steg 4

    Till servering: Råstek broccoli i olivoljan några minuter. Blanda ner nötterna och rosta vidare någon minut. Salta.
  5. Steg 5

    Smaka av grytan med salt och peppar och vänd sist ner spenaten.
  6. Steg 6

    Servera grytan med ris, broccoli och nötter.