Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Shakshuka

Shakshuka

Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 november 2016
En äggrätt från Tunisien där äggen pocheras i en smakrik tomatsås. Karamelliserad lök, paprika, väldoftande saffran och spiskummin puttrar ihop med tomat och på slutet knäcks äggen i och får sjuda i såsen. Strö över koriander och mynta och avnjut med surdegsbaguette och ris.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 surdegsbaguette
  • 4 port ris
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1½ tsk spiskummin
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ g saffran
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 2 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 4 ägg
  • ½ kruka koriander
  • ½ kruka mynta

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen, om bakeoff används.
  2. Steg 2

    Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Steg 3

    Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta ca 10 minuter på medelvärme så den blir karamelliserad och gyllenbrun.
  4. Steg 4

    Grädda brödet och koka riset enligt anvisningen på förpackningarna.
  5. Steg 5

    Dela, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar.
  6. Steg 6

    Tillsätt paprika, kryddor och socker i lökfräset, fräs ytterligare 5 minuter och tillsätt sedan tomatkross och 2 dl vatten. Sjud ca 15 minuter och smaka av med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Gör fyra hål med stekspaden i grytan och knäck i ett ägg i varje, sjud ytterligare 8-10 minuter under lock eller tills äggen är klara.
  8. Steg 8

    Hacka örterna och strö över grytan och servera med bröd och ris.