Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 200,00 kr
  • Recept
  • Kycklingfärsgryta med limegurka

Kycklingfärsgryta med limegurka

Kycklingfärsgryta med limegurka

Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
Middag på ett kick, sa du? Stek kycklingfärs, lök och morötter tills allt fått färg. Tillsätt kokosmjölk och paneng-kryddmixen och låt smakerna koka ihop. Servera med fluffig couscous och syrlig gurksallad. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 förp paneng red curry kryddmix (à 32 g)
  • 4 port couscous
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • 1 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och skiva löken och morötterna. Stek lök och morötter i 1 msk olja i en stekpanna tillsammans med färsen tills allt får lite färg. Rör ner kokosmjölk och hälften av kryddmixen och låt sjuda ca 10 minuter.
  2. Steg 2

    Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Skär gurkan i tärningar och pressa limesaft över. Krydda med salt och peppar och rör ner 1 msk olja och sesamfrö.
  4. Steg 4

    Smaka av grytan med salt och peppar eller mer kryddmix och servera den med couscous och gurka.