Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Fläskytterfilé i sockerkaksform

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Av ICA Köket
Publicerat den 26 juni 2023
Lägg fläskytterfilén i en avlång sockerkaksform eller ugnsform och tillaga köttet i ugnen för ett saftigt och smakrikt kött. Gör en god sås av skyn från köttet med grädde och crème fraiche. Servera gärna fläskytterfilén med rårörda lingon och hackad färsk persilja.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • ca 1100 g fläskytterfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk japansk soja
  • ½ tsk sambal oelek
  • hackade skalade hasselnötter
  • rårörda lingon
  • rostad lök
  • sockerkaksform

Gör så här

6 steg

Fläskytterfilé

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 150°C.
  2. Steg 2

    Bryn köttet i olja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Pressa vitlöken i botten en avlång sockerkaksform som rymmer 2 liter och lägg i köttet.
  3. Steg 3

    Sätt in formen mitt i ugnen 60-70 minuter, eller tills köttet har en innertemperatur på 70°C.
  4. Steg 4

    Låt köttet vila inlindat i fuktigt smörpapper ca 15 minuter medan såsen görs.

Sås

  1. Steg 1

    Koka upp vispgrädde, crème fraiche, japansk soja och sambal oelek tillsammans med skyn från köttet i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Skiva köttet och servera det med den varma såsen och någon topping t.ex. hasselnötter, rårörda lingon eller rostad lök